Nieuwe website brengt alle vervoersmogelijkheden op één plek

MEIERISTAD – Er is een nieuwe website online gegaan waar 56 Brabantse gemeenten informatie geven over verschillende vervoersmogelijkheden voor hun inwoners. Ook de gemeente Meierijstad is hierbij aangesloten. De website heet vervoervoormij.nl en is speciaal bedoeld voor mensen die zelf niet in hun vervoer kunnen voorzien.
Dit soort vervoersmogelijkheden zijn vanaf nu makkelijker te vinden

Onder die groep vallen vooral veel oudere mensen. Volgens de gemeente neemt dit aantal mensen toe. Daarom hoopt de gemeente Meierijstad dat mensen dankzij deze website makkelijker deel kunnen nemen aan activiteiten buiten de deur.

Wethouder Compagne vindt het belangrijk dat de inwoners van onze gemeente zo makkelijk mogelijk aan acitiviteiten deel kunnen nemen. “Dit initiatief vergroot de wereld van de inwoners, bevordert sociale contacten en helpt eenzaamheid onder ouderen te verminderen”, vertelt de wethouder.

Op de site staan verschillende vervoersmogelijkheden binnen de gemeente vermeld. Voorbeelden hiervan zijn de Eropuit-bus in Rooi en Schijndel, de SAMEN-UITbus in Veghel en de dorpsauto in Boerdonk. Ook reguliere vervoersmogelijkheden zoals het OV, de buurtbus en de Regiotaxi staan op de site vermeld.

Alle vervoersmogelijkheden binnen de gemeente Meierijstad zijn te vinden via vervoervoormij.nl/meierijstad.