Nieuwe visstekken voor Hengelsportvereniging Altijd Beet (video)

“We hebben financieel niet achter het net gevist”

SCHIJNDEL - Het afgelopen jaar heeft de Schijndelse Hengelsportvereniging Altijd Beet geen windeieren gelegd of zoals ze in hun eigen taal zeggen “We hebben financieel niet achter het net gevist”. Dat kwam onder andere door een forse toename van het aantal leden. Daarbij opgeteld ging er door een financiële bijdrage van de gemeente ook een lang gekoesterde wens in vervulling.

Vissteigers
En die wens was de aanleg van een aantal vissteigers. Maar liefst 36 werden er de afgelopen maand gerealiseerd. De leden hoeven voortaan niet meer hun visspullen op een schuin talud te posteren maar kunnen vanaf nu veilig en gemakkelijk op een platform zitten. Efficiënt en minder vervuilend aldus een van de vissers die deze koude donderdagmorgen langs de waterkant zit: “Er blijft op deze manier minder troep achter tussen het gras en dus minder vuil. Daarbij zitten we voortaan ook mooi vlak”.

Toename jeugdleden
Omdat mensen door de coronamaatregelen flink beperkt werden in hun activiteiten, gingen er steeds meer vissen. Niet alleen in Meierijstad maar die trend is landelijk te zien.
Voorzitter Christian Vorstenbosch kan de forse toename van met name jeugdleden nog steeds niet geloven. “Ik krijg kippenvel als ik denk dat het aantal jeugdleden tot twaalf jaar nu op meer dan veertig staat. En bij de volwassenen op meer dan 800, een stijging van 20%.”

Naast de twee bestaande vissteigers voor minder validen beschikt Altijd Beet vanaf nu dus ook over 36 vissteigers. De nieuwe visstekken zijn ruim opgezet zodat er voldoende afstand is. Als het weer nu nog een beetje mee zit wordt dit een hele mooie zomer voor de hengelsport. Het is de bedoeling om wanneer de coronabeperkingen het toelaten deze zomer de nieuwe vissteigers officieel in gebruik te nemen met een viswedstrijd.

De nieuwe vissteigers bij Altijd Beet