Nieuwe tv-serie: Zorg vur mekaar

MEIERIJSTAD - Zorg vur mekaar: zo heet de nieuwste tv-serie van Omroep Meierij. Presentatrice Ellis Rijkers gaat op bezoek bij zes bijzondere zorgorganisaties in Meierijstad. “Er zijn veel mooie initiatieven in Meierijstad waarin de menselijke zorg vur mekaar centraal staat. Het was een feest om dat in beeld te mogen brengen,” vertelt Ellis.

 

Zorg vur mekaar is een zorgprogramma, maar beslist geen zorgelijk programma. “We wilden juist de kracht van mensen die een beperking hebben laten zien. Zij genieten op hun eigen manier van het leven. Goede zorg voegt daar op een gelijkwaardige manier wat aan toe. Dat wilden ook op die manier in beeld brengen,” legt Ellis uit. “Producer Hubertine van den Biggelaar, cameraman Emile Kalmann en ik zaten vanaf het begin helemaal op één lijn. Samen hebben we het programma uitgedacht en met heel veel plezier gemaakt. Dat is ook echt te zien, vind ik.”

 

Mooi en bijzonder
Ellis was degene die het idee voor de tv-serie kreeg. “Er zijn zoveel mooie, inspirerende kleinschalige zorginitiatieven in Meierijstad. Dat wilde ik erg graag laten zien. Allereerst natuurlijk omdat deze zorgorganisaties iets toevoegen aan onze samenleving. Maar ook omdat deze zorgorganisaties vaak vanuit een bijzondere visie of passie ontstaan zijn. Die bijzondere verhalen wilde ik in beeld brengen. Zonder Hubertine en Emile was dat niet gelukt. Het is echt een gezamenlijk project waar we ook alle drie heel trots op zijn.”

 

Breed beeld
‘Zorg vur mekaar’ wil een breed beeld geven van de diverse zorginitiatieven in Meierijstad. “Ons beperken tot 6 afleveringen was nog knap lastig,” lacht Ellis. “Er gebeurt zoveel moois in onze gemeente! We hebben gekozen om een breed beeld te schetsen. In de eerste aflevering bezoeken we het Thomashuis in Erp, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen in een samengesteld gezin. Verder gaan we nog op bezoek bij de molenwinkel in Eerde (dagbesteding) , het PieterBrueghelhuis in Veghel (ontmoetingsplek voor jong en oud), Zorgboerderij Weienvensehoeve (ggz-zorg) in Nijnsel, Van Haarenstaete (belevingsgerichte dementiezorg) in Mariaheide en zorgboerderij Stap voor Stap (persoonlijke begeleiding kinderen en jongeren) in Nijnsel.

 

De eerste aflevering van ‘Zorg vur mekaar’ is elk uur na RondOm te zien van 1 tot en met 5 oktober bij Omroep Meierij. De serie is ook te bekijken via de facebookpagina en YouTube-kanaal van Omroep Meierij.