De corona teststraat van de GGD in Uden verhuist naar een nieuwe grotere locatie. Op bedrijventerrein Vluchtoord wordt een nieuwe weersbestendige teststraat ingericht, in een hal aan de Belgenlaan 3 (ingang aan Vluchtoord 5). Daar kunnen mensen met klachten vanaf dinsdag 10 november zeven dagen per week terecht kunnen. De teststraat is open van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Capaciteit
De testlocatie begint met 5 straten. Als de testvraag stijgt, de capaciteit van de laboratoria het toelaat en er genoeg materiaal en personeel is, kan GGD Hart voor Brabant de komende maanden de testlocatie in Uden uitbreiden tot 6 à 8 teststraten. In dat geval kan de GGD in Uden maximaal 1200 tot 1600 testen per dag uitvoeren. Hiermee behoort testlocatie Uden tot een van de grootste testlocaties in Brabant. Eventuele verdere uitbreiding is nog mogelijk door ook in de avonduren open te gaan. 

Afspraak binnen 24 uur
Mensen met klachten kunnen zich op afspraak laten testen voor een gratis en betrouwbare test. Door de openstelling van een extra testlocatie in Cuijk en de uitbreiding van de testcapaciteit in Uden, is het nu ook binnen de regio GGD Hart voor Brabant mogelijk om binnen 24 uur een testafspraak te maken. Een afspraak maak je online via coronatest.nl of via de landelijke afsprakenlijn (0800-1202). Kijk op rijksoverheid.nl/coronatest voor meer informatie over testen op corona.