Nieuwe tafel siert Jeu de boulesterras

KELDONK – Wie tijdens de komende lente- of zomerdagen door Keldonk fietst kan, om even uit te rusten, gebruik maken van de spiksplinternieuwe tafel op het jeu de boulesterrein aan de Antoniusstraat. Een prachtig stukje werk van vrijwlligers van Vrijwilligerscentrale Keldonk, daarbij geholpen door een aantal professionals.

De onlangs gehouden NLDOET-dag was volgens Jan van den Vossenberg aanleiding om een nieuwe tafel bij de Keldonkse Jeu de Boulesbaan te realiseren. Vooraf was al duidelijk dat het werk over meerdere dagen uitgesmeerd moest worden. “Aan het einde van een mooie NL-DOET-dag waren de opsluitbandjes op hoogte gesteld en lag de bedding voor de bestrating klaar. In de weken daarop werden de waalformaat klinkertjes op hun plaats gelegd. Ook de poten van de vooraf zelfgemaakte tafel en banken werden keurig in het nieuwe terras gestraat. Daarna nog aftrillen, instrooien en -vegen, het werkterrein ordenen en opnieuw inzaaien” aldus Van de Vossenberg.

Inmiddels is de klus volledig afgerond en staat op het terras bij de Jeu de Boulesbaan in Keldonk een grote nieuwe onderhoudsvriendelijke tafel met bijpassende zitjes.


Het nieuwe terras
Fotograaf: Jan van den Vossenberg