Nieuwe Koning Gildencrans Meierijstad (Video)

MEIERIJSTAD – Janneke van Dinter – Verhoeven is zaterdag de nieuwe Koning van Gildencrans Meierijstad geworden. Met het 106e schot schoot ze de zilveren vogel naar beneden. Van Berschermheer Kees van Rooij kreeg de gildezuster van het Sint Catharina en Barbaragilde uit Erp het bijbehorende schild omgehangen. Een team van het Veghelse Sint Barbaragilde won de jeu de bouleswedstrijd.

Schieten en jeu de boules waren de twee onderdelen tijdens de Gildencransdag die op het terrein van het gilde aan het Geerbosch in Veghel plaatsvond. Gildencrans Meierijstad, waarbij de gilden van Sint-Oedenrode, Schijndel, Erp en Veghel zich na de vorming van de nieuwe gemeente aansloten, werd in 2017 opgericht. Elk jaar vindt een gezamenlijke bijeenkomst plaats. De twee coronajaren van 2020 en 2021 vormden hierop een uitzondering.

Opmars en Vaandelgroet
Bijzonder om te zien was de opmars van de circa 50 gildenbroeders- en zusters en de vaandelgroet, waarmee de feestdag begon. De eerstvolgende gildencrans Meierijstad wordt in 2025 door het Gilde Sint Catharina en Barbara in Schijndel georganiseerd.