Nieuwe expositie in Jan Heestershuis

SCHIJNDEL - Vanaf 12 mei is er in het Jan Heestershuis in Schijndel een nieuwe expositie te bewonderen. Voor de expositie zijn werken geselecteerd uit de collectie van het museum, maar er zijn ook verschillende kunstenaars van buitenaf uitgenodigd. Deze kunstenaars komen uit heel Europa, en ook gewoon uit onze regio.
Eén van de kunstwerken van Cecilia Vissers

Het gaat onder andere om de kunstenares Cecilia Vissers uit Sint-Oedenrode. Ze maakt minimalistische sculpturen van metaal met inspiratie van haar reiservaringen in Schotland. Naast Vissers komen er nog twee andere Nederlandse kunstenaars; eentje uit Eindhoven en eentje uit Tilburg.

De andere twee kunstenaars die bijdragen aan de expositie zijn Sylvian Levier en James William Murray. Sylvian Levier komt uit Frankrijk en maakt grafiettekeningen. Hij haalt zijn inspiratie uit Bretagne. De Britse kunstenaar James William MKurray maakt kunstwerken van stenen en fossielen die hij aan de Engelse kust vindt.

Naast deze kunstenaars van buitenaf zijn er ook werken te zien uit de collectie van het museum zelf, namelijk van Jan Heesters, Dorus van Oorschot en Kees Bol. De expositie start op 12 mei en duurt tot 25 augustus.

Meer informatie is te vinden op kunstcollectiemeierijstad.nl