Nieuwe editie Meierijstad On Stage in 2023

MEIERIJSTAD – Ook in het nieuwe schooljaar gaan het Elde College in Schijndel en het Fioretti College in Veghel weer van start met Meierijstad On Stage. In het kader van ‘handen en voeten’ aan beroepsoriëntatie, ontmoeten leerlingen allerlei vertegenwoordigers en medewerkers van bedrijven uit de regio.

Tijdens het Beroepenfeest op donderdag 2 maart 2023 vertellen beroepsbeoefenaren en vaklieden over hun vak. Op de Doe Dag, donderdag 16 maart 2023 gaan de leerlingen bij hen op werkbezoek om ze bekender te maken met een bepaald beroep of branche.

Nieuwe projectleider
Meierijstad On Stage krijgt dit schooljaar bovendien een nieuwe projectleider in de persoon van Harm van Son. Hij neemt die rol over van Jack Monde. Van Son is zijn gehele werkzame leven actief geweest in het vmbo, de laatste 10 jaar als (sector)directeur op het Udens College.

Waarom On Stage?
Kiezen op jonge leeftijd is best lastig en je kunt daarom het beste zoveel mogelijk informatie verzamelen. Informatie van de mensen die het vak uitoefenen is heel waardevol. Een goede keuze biedt toekomstperspectief en kan jongeren motiveren. Zin hebben in een vak, uitkijken naar een vakopleiding kan vroegtijdige uitval, teleurstelling en demotivering van leerlingen in het MBO helpen voorkomen. VMBO-ers doen ertoe en daarom investeert men in hun toekomstdromen. Zij zijn straks de handjes aan ons bed, de kanjers van kantoor en winkel, de handige monteur die ons weer komt redden, of een toekomstige Award-winnaar. Jongeren hebben ambities en dromen, van scholier tot student. Realiteitszin mag niet leiden tot ontmoediging. Wel tot: laten we kijken hoever we samen komen en wat zijn eventuele passende, leuke en zinvolle alternatieven. Dit mag ook al een onderwerp van gedachten en gesprek zijn als je tussen de 12 en 16 jaar bent. Aanmelden als Beroepsbeoefenaar kan via www.meierijstadonstage.nl/aanmelden.

Veel belangstelling bij politiestand tijdens Meierijstad On Stage
Fotograaf: Jack Monde