Nieuwe cyclus World Cup Driebanden start in Veghel

VEGHEL - De World Cup driebanden in Veghel, van 7 tot en met 13 november, is de start van de nieuwe cyclus van mondiale toernooien. Vanwege corona waren World Cuptoernooien in 2020 en dit jaar afgelast en uitgesteld. De Nederlandse organisatie Biljart Evenementen Nederland (BEN), haalt in de komende week voor de tweede keer na 2019 de wereldtop van het driebanden naar Veghel. Voor het eerst mag het topevenement in de arena aan de Noordkade ook weer volle tribunes verwelkomen.

Groot deelnemersveld
De Nederlander Dick Jaspers is de nummer één van de huidige wereldranglijst en voert het veld van 149 spelers aan. De Koreaan HaengJik Kim verdedigt zijn titel die hij in Veghel 2019 veroverde in de finale tegen de Turk Lütfi Cenet. Naast Jaspers zijn nog eens 24 Nederlanders van de partij, waaronder Jean van Erp uit Heeswijk-Dinther.

Finale op zaterdag
De voorronden starten op zondag 7 november met dagelijks zestien poules van drie spelers van wie de nummer één van elke poule zich plaatst voor de volgende dagsessie. Dat voortraject gaat verder tot en met woensdag met de laatste kwalificatie. Daarna is het hoofdtoernooi van donderdag tot en met zaterdag met 48 spelers. De knock-out ronden tot aan de finale starten vrijdag met 32 spelers. Zaterdag, op de slotdag, starten de eerste ronden met 16 spelers om 12.00 uur tot aan de finale om 17.00 uur.

Kaartverkoop
Voor alle dagen zijn nog plaatsen op de zittribunes beschikbaar. Die zijn tot zaterdag te reserveren op de website: www.3cworldcup.com Na zaterdag alleen telefonisch op het nummer dat op de website staat vermeld. De logeplaatsen voor het hoofdtoernooi op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn uitverkocht. In totaal zijn 610 zitplaatsen in de arena.