Nieuwe bestuursvoorzitter Pieter BrueghelHuis

VEGHEL – Twee maanden na het vertrek van oud-bestuursvoorzitter Fer van Campen is het stichtingsbestuur van het Pieter BrueghelHuis (PBH) in Veghel weer compleet. In het nieuwe jaar neemt Gerry Hurkens de voorzittershamer over. Sinds zijn afscheid op 1 oktober was Van Campen voorzitter op afstand. De oud-huisarts verhuisde destijds naar Den Haag.

Ook nieuwe penningmeester
Gerry Hurkens is geen onbekende bij het PBH. Vanaf het begin is zij betrokken bij het PieterBrueghelHuis. Samen met anderen startte zij met het burgerinitiatief en droeg actief bij aan de groei en verdere ontwikkelingen. Sinds de oprichting van de Stichting PieterBrueghelHuis in 2017 is zij bestuurslid en penningmeester. Met haar vakinhoudelijke kennis op het gebied van financiën zorgde zij ervoor dat het PBH een degelijke, gezonde en solide organisatie is. Gerry Hurkens (61) was tot 2020 directeur-eigenaar van het bedrijf NDC-Cranes in Oosterhout. Ronnie Langens is een nieuw gezicht in het stichtingsbestuur. Hij neemt het penningmeesterschap van Hurkens over. De andere bestuursleden zijn secretaris Pieter Verhoeven, Ad Nijssen en Myriam Simons.

PieterBrueghelHuis voor iedereen
Het PieterBrueghelHuis wil een huiskamer zijn voor alle burgers van de gemeente Meierijstad. Jong en oud zijn er van harte welkom. Het biedt ruimte aan mensen en er is tijd en aandacht voor elkaar, hetgeen voor ontspanning en rust zorgt. Men loopt er zonder een afspraak te maken binnen voor een kopje koffie, je kunt een praatje maken, een potje biljarten of een spelletje doen. Vrijwilligers organiseren samen met de bezoekers allerlei activiteiten. Van creatief bezig zijn, tuinieren, beweeglessen, houtbewerking en de kokerij tot samen zingen. Er is van alles mogelijk.

Het Pieter BrueghelHuis dat in 2022 vijf jaar bestaat is gehuisvest in de witte boerderij aan het Middegaal 25 in Veghel.