Nieuwbouw Scouting Rooi wordt twee keer zo duur...

SINT-OEDENRODE – De gemeenteraad van Meierijstad zal zich binnenkort opnieuw moeten buigen over de nieuwbouw voor Scouting Rooi. Oorzaak daarvan is dat de geplande nieuwbouw véél duurder uitvalt dan aanvankelijk was aangenomen en dat de gemeente daarom, in overleg met de scouting, nu een pas op de plaats maakt om te kijken hoe het nu verder moet.
Voor de nieuwbouw was al een krediet beschikbaar gesteld van ruim 830 duizend euro, maar de werkelijke kosten dreigen meer dan 1 miljoen euro dúúrder uit te vallen.

“Het is voor ons natuurlijke een forse tegenvaller dat het allemaal langer duurt, maar we proberen in goed overleg met de gemeente wel mee te werken aan een oplossing”, aldus Martijn Fliervoet, de voorzitter van Scouting Rooi.
De enorme kosten-overschrijding wordt volgens de gemeente deels veroorzaakt door de enorm toegenomen bouwkosten en personeelstekorten, maar de gemeente geeft zelf ook aan dat er fouten zijn gemaakt. “In het uitvoeringskrediet zijn een aantal essentiële onderdelen niet meegenomen”, zo meldt de gemeente.

Tijdelijk
De scouting in Rooi, met 130 leden waarvan 90 jonger dan 18 jaar, is nu tijdelijk gehuisvest bij de gemeentewerf in Rooi en Martijn Fliervoet is blij met die oplossing die beschikbaar blijft zolang er geen nieuwe definitieve huisvesting is.
Hoe die definitieve huisvesting geregeld gaat worden en hoe daarbij de wens van de gemeenteraad om te zorgen voor een multi-functioneel gebouw, gerealiseerd kan worden, daarover moeten de komende maanden knopen worden doorgehakt.

Na de zomer
“We doen alles in goed overleg met de gemeente”, meldt Martijn Fliervoet en ook de gemeente meldt in de informatie aan de raad dat in begin 2023 een vervolg voorstel wordt gedaan, inclusief de financiële gevolgen daarvan.
“Bij een optimistisch scenario is de verwachting dat de realisatie na de zomer van 2023 kan starten”, zo schrijven B en W.

Impressie van het nieuwe gebouw
De scouting kan nu tijdelijk gebruikmaken van ruimte bij de gemeentewerf in Rooi