Nieuw stress verminderend en ontspannend groen

Programma 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Laat de zon maar komen voor de bewoners van het Mgr. Bekkershuis in Schijndel! Zodat ze lekker kunnen genieten van de spiksplinternieuwe binnentuin. Die ging in de wintermaanden flink op de schop. Laverhof, waar het zorgcentrum onder valt, en woningbouwvereniging Woonmeij sloegen de handen ineen voor de grote tuinverbouwing. Daarbij maakten ze gebruik van de expertise van idverde NL.

Rolstoeltoegankelijk
En het resultaat mag er wezen: een rolstoeltoegankelijke groene omgeving met fijne geuren en kleuren. De vernieuwde tuin nodigt niet alleen uit tot beweging, maar zorgt ook voor ontspanning, afleiding, veiligheid, verbinding en stressvermindering. Met de 55 Plusshowmicrofoon in de hand lieten wij ons daarvan overtuigen door dagbestedingscoach Ria Hellings. Of de bewoners ook blij zijn met de nieuwe tuin? Dat hoor je zondag tussen 11.00 en 13.00 uur in ons radioprogramma de 55 Plusshow op OSR 920 Omroep Meierij.

Effe naar de bieb
En nog steeds mogen de deuren van de bibliotheken in Meierijstad niet helemaal open. Maar ze staan wel op een figuurlijke kier. Zo kunnen de medewerkers van de verschillende vestigingen toch boeken uitlenen aan iedereen die lid is van de bieb. Dat gaat natuurlijk wel net even anders dan anders. Via de computer geef je je voorkeur door. De biebmedewerkers zetten je bestelling vervolgens klaar. Die kun jij dan ophalen. Desnoods via een raam aan de voorzijde, zoals ze dat in Veghel doen. Ook de biebmedewerkers in Sint-Oedenrode en Schijndel hebben een alternatieve uitleenmanier bedacht. Sonja van den Heuvel legt dat zondag haarfijn uit.

Meimaand, Maximamaand
Op 17 mei viert koningin Maxima haar vijftigste verjaardag. Een goede reden om jong en oud in Sint-Oedenrode eens creatief uit te dagen, vond Gerrie Lauwen van Ontmoetingscentrum Creatief Rooi. Zondag in onze show maakt ze zoveel mogelijk plaatsgenoten enthousiast om kunstvoorwerpen te maken met een koninklijke glans. Al die kunst wordt tijdens de Maximamaand van 1 tot en met 31 mei tentoongesteld in het ontmoetingscentrum aan Borchmolen 7 in Sint-Oedenrode. Mogen de deuren van het centrum dan nog niet open, dan worden de twee etalages van het pand met de kunstobjecten ingericht. Dus ben jij een creatieve Rooienaar? Stroop je mouwen dan maar eens op. Geen inspiratie? Luisteren dan, zondag! Dan kun je rekenen op goede tips van Gerrie.

En zij zijn er ook bij
Geen 55Plusshow zonder een Meierijs Verhaal en het Gedicht van de Week. Julius Dreijfsandt zu Schlamm van Schrijverscollectief Meierij verheft deze keer het woorddichten tot kunst. En hoe beu je het hele coronagedoe ook bent, wij durven te wedden dat het verhaal van Antoon Buiting minimaal een glimlach op je gezicht tovert. We doen trouwens ook weer een Brabants Kwartierke. Daarin zingen drie Brabantse troubadours over bluumkes, de nonnekes en een verkeersrundje. En Stars on 45 komen voorbij. Iets met een Top 3 uit Vervlogen Tijden. Dus zet je dansschoenen maar vast klaar. Wordt weer ouderwets gezellig! Tot zondag. Wil je al wat eerder de zwoele stemgeluiden van onze presentatoren horen? Kies dan wat interessants uit onze podcast.