Nieuw speelveld in Boerdonk

BOERDONK - Sinds deze week is Boerdonk een ontmoetingsplek rijker. Een braakliggend terrein nast het sportpark is omgetoverd tot speelveldje.

Piet van den Crommenacker is beheerder van het sportterrein. Hij merkte dat kinderen in Boerdonk geen veldje hadden waar ze konden voetballen of spelen. Op de plek waar ze dat eerst deden worden nu huizen gebouwd, zoals op de foto te zien is. Piet bedacht dat het braakliggende veld naast het sportpark best omgetoverd kan worden tot een speelterrein.

Geen woorden maar daden

De eigenaar van het terrein gaf toestemming aan Piet om het veldje om te toveren tot ontmoetingsplek. Piet praatte er niet veel over, maar ging meteen flink aan de slag. Hij haalde het onkruid en de lage struikjes weg, liet het veldje vlak maken, freesde het veld en zaaide er gras. Gelukkig stond hij er niet alleen voor. Boerdonkse agrariërs stelden hun machines ter beschikking en het graszaad werd gesponsord.

Nog even geduld

De jeuge moet nog wel even geduld hebben. Over een week of zes kunnen ze hun gang gaan op het speelveld. Tot die tijd krijgt het gras de kans om te groeien.

Tags