Nieuw seizoen van Meierijstad Vitaal

MEIERIJSTAD – Een nieuw jaar betekent voor veel mensen ook werk van maken van hun goede voornemens. Meierijstad Vitaal helpt een handje met een nieuwe serie beweegprogramma’s en gemakkelijke en gezonde recepten. Daarnaast is Meierijstad Vitaal uitgebreid met oefeningen voor een betere balans tussen lichaam en geest.

Elke twee weken zendt Omroep Meierij een nieuwe serie van Meierijstad Vitaal uit. Per week zijn er drie verschillende afleveringen te zien:
In elke uitzending laat foodcoach Plien je zien hoe je een lekker, gezond gerecht klaarmaakt. Dit ‘weekgerecht’ is in alle uitzendingen van de week hetzelfde.

Snelle salade van mango, ananas en druiven
Deze week maakt Plien een salade van diepvriesfruit. Diepvriesgroente en -fruit zijn vers ingevroren. Daardoor zijn ze gezond, want alle vitamines zitten erin. Deze groente en fruit zijn op de top van het seizoen geoogst. Er zijn nog meer voordelen: diepvriesgroente zijn relatief goedkoop en super handi, omdat je niets weg hoeft te gooien en je alleen gebruikt wat je nodig hebt. De supersnelle salade van deze week maak je heel eenvoudig. Snijd ontdooide blokjes mango en ananas in kleinere stukjes, pluk de druiven van de steeltjes en hak er wat verse munt bij. Mix alles in saladeschaal. Handig om te bewaren of om mee te nemen naar het werk of school.

De eerste serie van Meierijstad Vitaal is te zien van maandag 9 tot en met zaterdag 14 januari, om 10.00 en 16.00 uur, direct na RondOm. Meierijstad Vitaal is een samenwerking van Gemeente Meierijstad, Phoenix Cultuur en Omroep Meierij.


De snelle salade van diepvriesfruit
Fotograaf: Pliens foodclub