Nieuw 'laagdrempelig' theaterprogramma in Blauwe Kei (video)

VEGHEL - Theater moet laagdrempelig worden. Dat is het belangrijkste speerpunt van het nieuwe theaterprogramma van De Blauwe Kei in Veghel. In het seizoen van 2024/25 gaat het theater aan de Noordkade hiermee aan de slag. Dat houdt in dat er meer voorstellingen voor kinderen zijn geprogrammeerd.

“We hebben bijvoorbeeld meer woordloze voorstellingen”, vertelt programmeur Elke Swinkels. “Dan is het dus goed te volgen voor kinderen die taalproblemen hebben. Er komen ook drie voorstellingen voor slechthorenden. Daar is een gebarentolk bij”, vervolgt ze. Van die drie voorstellingen is er nu eentje bekend. Dat is 'De Gorgels', een voorstelling van Jochem Myer. De andere voorstellingen met gebarentolken worden later bekend gemaakt.

Twee andere belangrijke thema's van dit jaar zijn muziek en 80 jaar vrijheid. “Wij vinden het erg belangrijk dat we daar aandacht aan besteden. Het is nodig dat we met zijn allen stilstaan bij 80 jaar vrijheid”, aldus directeur Harry Vermeulen. Hij ziet daarnaast dat de voorstellingen in 't Spectrum in Schijndel ook erg populair zijn. “Daarom breiden we in Schijndel het aantal voorstellingen uit van 15 naar 20 ”, vertelt hij.

De eerste voorstelling van het nieuwe seizoen is op 29 augustus.