Nieuw elan voor kermis Mariaheide

De rups is een van de attracties op de kermis in Mariaheide die vrijdag begint.

MARIAHEIDE – Vanaf vrijdag tot en met maandag vindt voor de 68e keer de kermis in Mariaheide plaats. De kermis wordt helaas elk jaar een klein beetje kleiner. Om te zorgen dat de kermis ook in de toekomst kan blijven bestaan en de gezellige traditie voortgezet kan worden, is er nu een kermiscommissie opgericht.

Een aantal inwoners van Mariaheide, Martijn en Nicole Brouwers, Sandy Arts, Mieke de Wit en Rian Bouwmans hebben de handen ineengeslagen en allerlei nevenactiviteiten georganiseerd. De kermiscommissie: “in een dorp is de kermis een leuk moment om samen te komen. Voor de kinderen, maar ook voor de ouders om een borreltje te pakken. Dat moeten we proberen te behouden”.

Veel nevenactiviteiten
Naast de attracties op de kermis, staan er allerlei activiteiten voor de basisschoolkinderen op het programma. Van Ronnie Ballonnie tot pannaveldje, het tekenen van stoepkrijtschilderijen, een disco met playbackshow, een jaarlijks terugkerende kleurplaat en een ‘versier je fiets-, skelter- of stepwedstrijd’. En voor de ouders is er op vrijdagavond met een muziekbingo. Het programma is terug te vinden in de Heise krant.