Nieuw Dommel Park Festival wil positief verrassen

SINT-OEDENRODE - Het programma in een notendop van de eerste editie van het Dommel Park Festival, op vrijdag is er een Q-music party, zaterdag volgt het Oktoberfest en zondag is er een Hollandse middag.

Organisator Frank van den Brand van Stichting Papgat kijkt uit naar de reacties van bezoekers van het nieuwe festival van Sint-Oedenrode. "We hebben gekozen voor drie complete verschillende muziekstijlen om een divers publiek te trekken van alle leeftijden. Ik denk dat de spiegeltent vooral een nostalgisch gevoel oproept bij bezoekers."

Eerste editie
Het idee voor het Dommel Park Festival komt van Wijnand Koolen, de eigenaar van tapperij en eeterij D'n Dommel. Van den Brand: "Hij zei zes jaar geleden dat het hem een leuk idee leek om met een spiegeltent Oktoberfest te vieren in Sint-Oedenrode." Vanwege corona is het festival later ervan gekomen. Stichting Papgat wil vooral geen carnavalsfeer hebben op het festival. "Het moet een sociaal evenement zijn wat goed is voor de leefbaarheid van het dorp. We moeten als organisatie veel leren en tijd investeren voor deze eerste editie, als het festival een succes wordt dan gaan we het volgend jaar ook organiseren." De voorbereidingen zijn bijna allemaal getroffen, volgens Van den Brand loopt de organisatie een dag voor op schema.
Frans Duits
Een Duitse schlagerband met artiest treedt zaterdag op tijdens het Oktoberfest waarbij lederhosen en pullen bier niet ontbreken. Er mogen op zondag in tegenstelling tot vrijdag en zaterdag wel minderjarigen komen op het festival. "De Nederlandstalige muziek is voor een breed publiek en bekend onder de jeugd. Onder meer Danny Froger en Frans Duits treden op. We hebben speciale maatregelen om te zorgen dat er geen alcohol wordt geschonken."

Fietsbeveiliging
Een ander aspect waar de veertig vrijwilligers van het Dommel Park Festival rekening mee houden zijn fietsendieven. Om te voorkomen dat (elektrische) fietsen worden gestolen of in de Dommel belanden word een deel van de fietsenstalling bewaakt door professionele beveiligers. Voor een extra prijs kan men daar zijn (elektrische) fiets stallen om te voorkomen dat die aan het einde van het festivalbezoek weg is.