nepagenten beroven vrachtwagenchauffeurs van heel veel geld

VEGHEL/UDEN/SINT HUBERT – Buitenlandse vrachtwagenchauffeurs zijn deze week beroofd van tienduizenden euro’s door nepagenten. De nepagenten lieten de chauffeurs stoppen via een bord met de tekst ‘Stop Polizei’, die in een burgerauto was gemonteerd. De berovingen vonden plaats in de omgeving Veghel, Uden en Sint Hubert.

Eén van de berovingen vond plaats afgelopen woensdag op de Hapseweg in Sint Hubert. Daar werd een buitenlandse chauffeur van een autoambulance rond 13.00 uur aangehouden door een lichtkleurige BMW met oplichtend bord. De agenten droegen geen uniformen maar lieten vermoedelijk een nep politiepasje zien.

Drugs en geld
De nepagent vroeg de chauffeur om drugs en geld. Toen die aangaf alleen geld te hebben en graag naar het dichtstbijzijnde politiebureau te willen voor de afhandeling, trok de nepagent een wapen. Het slachtoffer moest duizenden euro’s afgestaan. De nepagenten zijn in onbekende richting vertrokken.

Tienduizenden euro’s buit
In het hele gebied hebben vijf van deze berovingen plaatsgevonden. Vier daarvan waren in de omgeving Veghel/Uden waar tienduizenden euro’s buit zijn gemaakt. De politie denkt de overvallen door dezelfde groep daders is uitgevoerd.

De recherche waarschuwt iedereen die op pad gaat en staande gehouden wordt. Vraag bij twijfel altijd naar identificatie en bel 112 als het niet klopt.

Foto ter illustratie
Fotograaf: politie.nl