Natuurgidsenopleiding IVN

VEGHEL - Vier IVN afdelingen waaronder IVN Veghel organiseren in het najaar van 2022 een natuurgidsenopleiding. Een cursus waarbij je niet alleen veel leert over planten, dieren, samenhang van dit alles (ecologie), relaties tussen mens, natuur en milieu maar ook wordt opgeleid om dit tijdens bijvoorbeeld excursies als natuurgids over te brengen.

De opleiding bestaat uit ongeveer 30 lesavonden en 20 excursies, verspreid over anderhalf jaar. Rini Kerstens is hoofddocent en daarnaast zijn er enkele gastdocenten. Tevens is er een afstudeeropdracht die in groepsverband wordt uitgevoerd. Aan deze opdracht én aan het natuurweekend tijdens de opleiding, denken vele natuurgidsen nog jaren met plezier terug als dé hoogtepunten.

Basiskennis
Voor de opleiding, inclusief het natuurweekend, wordt van de cursisten een eigen bijdrage gevraagd van €350. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een bepaalde mate van basiskennis van de natuur hebben en lid worden van IVN.

Informatie
Op 24 mei 2022 is er een informatieavond in de Groenhoeve, Artillerieweg 3 in Uden, aanvang 20.00 uur; aanmelden is niet nodig. Tot 24 juni kun je inschrijven. Meer informatie Fer Kalis 0651752525 of www.ivn-veghel.nl (secretariaat@ivn-veghel.nl).

Tijdens de opleiding in het veld
Fotograaf: IVN