Nationaal Theaterweekend: ‘Voor een tientje naar theater de Blauwe Kei’

VEGHEL - Ook dit jaar sluit de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, zich aan bij het Nationaal Theaterweekend. Een weekend waarin theater gevierd wordt: drie dagen bomvol theater, op meer dan 200 locaties in Nederland. Nationaal Theaterweekend is een samenwerking tussen het Cultuurfonds en Nationaal Theaterfonds, en wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, de cultuurloterij van Nederland.
Optreden van The Chicago Funk tijdens het Nationaal Theaterweekend
Fotograaf: William Rutten

Voorstelling voor een tientje
De ingrediënten van het Nationaal Theaterweekend zijn eenvoudig. Iedere voorstelling kost maximaal € 10 en daarnaast zijn er het hele weekend extra activiteiten. Op vrijdag 26 januari kun je in de Blauwe Kei swingen bij The Chicago Funk, die de hits van Earth, Wind & Fire tot leven brengt, zaterdagmiddag 27 januari staat slapstick op hoog niveau op het programma bij Beuk! (4+) en 's avonds staat Blauwe Vinkjes in de Grote Zaal. Dit "aantrekkelijke cabaretduo" gooide vorig jaar al hoge ogen bij de Nacht van de Noordkade met snelle sketches en liedjes. Op zondag 28 januari is de hartverwarmende familiemusical Pietje Bell (6+) twee keer te zien.

Randprogramma
Tijdens het weekend is er weer een uitgebreid randprogramma. Zaterdag 27 januari worden rondleidingen gegeven en 's avonds is de Nacht van de Noordkade. Op zondag 28 januari wordt een kindermiddag georganiseerd. Over het randprogramma later meer.

Tickets voor voorstellingen in het Theaterweekend zijn te bestellen via www.blauwekei.nl.

Familiemusical Pietje Bell tijdens Het Nationaal Theaterweekend
Fotograaf: William van Walderveen
Optreden van The Chicago Funk tijdens het Nationaal Theaterweekend
Fotograaf: William Rutten