Nationaal Theaterweekend in De Blauwe Kei

Cabaret met het duo Blauwe Vinkjes vrijdag in het Magazijn

VEGHEL – Komend weekeinde is het Nationaal Theaterweekend en dan is er van alles te beleven bij de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Vrijdag is de Blauwe Kei onderdeel van De Nacht van de Noordkade. Zaterdag en zondag zijn er diverse voorstellingen en extra activiteiten zoals rondleidingen en schminken voor de kinderen.

Komende vrijdag vindt op de Noordkade de zesde editie van De Nacht van de Noordkade plaats. Een festival voor jong en oud met onder meer muziek, dans, theater, film en eten en drinken. De Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade brengt twee voorstellingen. Släpstick met The Roaring Twenties is te zien in de Grote Zaal (toegang 10 euro). En cabaretduo Blauwe Vinkjes staat drie keer met een gratis preview in het Magazijn.

Voorstellingen overige dagen
Zaterdag brengt cabaretier Rayen Panday zijn voorstelling Focus in de Grote Zaal om 20.15 uur. Op zondagmiddag zijn er jeugdvoorstellingen. Om 11.00 en 14.30 uur is er in het Magazijn de dansvoorstelling BullyBully en in de Grote zaal loopt de familiemusical Kruimeltje om 13.30 en 16.00 uur. Kinderen kunnen zich laten schminken en ze mogen op de foto in een fotohokje.

Rondleidingen
Zaterdagochtend worden er gratis rondleidingen gegeven, waarbij het publiek een kijkje achter de schermen krijgt van de Blauwe Kei en de voormalige Veevoederfabriek. Harry Vermeulen, directeur van het theater en Sebastiaan Beks, directeur van Cultuur Haven Veghel geven de rondleidingen om 10.30, 11.00, 11.30 en 12.00 uur.

Meer informatie over alle voorstellingen en activiteiten is te vinden op www.blauwekei.nl/NationaalTheaterweekend.

In de Grote Zaal is op zondagmiddag de familiemusical Kruimeltje te zien