Nachtelijke voorstelling van OBK tijdens het 'Blauwe Uur'

ERP - Ruim 700 toeschouwers genoten zaterdagnacht op het evenemententerrein aan de Roost van het Blauwe Uur. Een muzikale beleving die ’s-nachts om half vier begon en rond half zes bij zonsopkomst eindigde. Daar tussenin was men getuige van het verschijnsel waarin ’s-morgens, 1 uur voor zonsopkomst, de lucht blauw kleurt. Het spektakel was een late viering van het 100-jarige bestaan van Harmonie OBK (Oefening Baart Kunst) dat in feite in 2020 gevierd mocht worden, maar dat vanwege corona toen niet kon doorgaan.

Eerst fanfare in Erp
De start van de uitvoering voerde terug naar de tijd vóór het oprichtingsjaar 1920, toen Erp al een fanfare had. Die ging voortijdig ter ziele, waarna in 1920 Oefening Baart Kunst werd opgericht. Met de muziekvereniging onder leiding van dirigent Sef Pijpers als middelpunt en met medewerking van vele plaatselijke verenigingen, solisten en organisaties, werd daarna met muziek, dans en andere theatrale kunstvormen toegewerkt naar de zonsopkomst.

Anderhalf jaar voorbereiding
De uitvoering van het Blauwe Uur was een idee van Jan van de Wijdeven van OBK. Hij reageerde na het laatste nummer ‘Brabant’ zowel enthousiast als emotioneel op de uitvoering. “Hier is ruim anderhalf jaar naar toegewerkt. Vrijdagavond hebben we de laatste plooien gladgestreken en zie wat er gebeurde. Het verliep feilloos”, aldus Van de Wijdeven.

Zondagnacht laatste voorstelling
In de nacht van zaterdag op zondag 17 juli voert het gezelschap het Blauwe Uur nogmaals op. Volgens Danielle Wansink van de PR-commissie van OBK zijn hiervoor nog enkele kaarten beschikbaar. Te bestellen via: www.blauweuur.com