Nacht van de Noordkade in aantocht

VEGHEL - Op vrijdag 27 januari 2023 vindt de zesde editie plaats van de Nacht van de Noordkade. Een groots indoorfestival voor jong en oud met muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, exposities, demonstraties en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Het is allemaal te doen op alle locaties van het complex aan de Verlengde Noordkade in Veghel. Tot diep na middernacht. De toegang is gratis.

Het aanbod is breed en de keuze is reuze. Zo is er weer een nieuwe editie van ‘Sterren op het Doek’ waarbij een speciale gast uit de gemeente wordt geportretteerd door enkele talentvolle amateurkunstenaars. De naam van de gast is nog even geheim. Een nieuw item tijdens deze Nacht van de Noordkade is ‘Woorden met Akkoorden’. Daarbij zijn in het nieuwe Koekbouw Café optredens te zien en te horen met een bijzondere combinatie van muziek, poëzie en woordkunst. Belangstellenden kunnen in de buurt ook een kijkje nemen in de NPF-toren om de locatie voor The Chocolate Factory, die volgend jaar start, te zien en te beleven.

Speciale foto-shoot
De winkels in De Proeffabriek zijn tijdens het evenement open tot 22.00 uur en bij de horecazaken op de Noordkade kun je terecht voor bites and drinks. Bij restaurant Wittern geniet men van muziek door J4 Jazz en bij de Afzakkerij van de rock-‘n’-roll band Juicy Lucy. Maar ook in de Malerij klinkt muziek en wel door verschillende bands van Pop & Co. Je kunt jezelf in speciale outfit laten fotograferen bij ‘Be real in Vinyl’ in een levensgrote platenhoes. Of je laat jezelf in de fotostudio bij een ‘live fotoshoot’ als model op de gevoelige plaat vastleggen door een topfotograaf.

Komische voorstelling
Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, presenteert in het Magazijn cabaret van Blauwe Vinkjes (vrij toegankelijk). In de grote zaal is een komische voorstelling van Släpstick te zien (voorheen Wereldband) in de vorm van een feest in de stijl van de jaren ’20 (entree € 10). Mocht je zelf eerst nog wat energie kwijt willen raken dan kun je die avond bij ClubPT een uur flink bewegen op de muziek van een echte DJ. De Nacht van de Noordkade biedt teveel om op te noemen. Op de website https://noordkade-veghel.nl/agenda/nacht-van-de-noordkade/ staat een timetable afgedrukt.