Naast strijd vooral veel gezelligheid bij Menwedstrijd DIO

SCHIJNDEL - Dit weekend vonden er in Schijndel Districtskampioenschappen Zuid Mennen plaats. De organisatie was in handen van Menvereniging DIO. En DIO staat voor Door Inspannen Ontspanning. Veel deelnemers maakten er dan ook een gezellig weekendje uit van.

Mennen
Een van de disciplines bij paardensport is mennen. Bij mennen wordt er gereden met paard en wagen, een zogenoemde aanspanning. Over twee dagen moeten de equipes een achttal proeven afleggen. Die proeven variëren van dressuur, een kegelparcours tot de marathon met de beruchte waterbak. Er werd niet alleen gereden door enkelspannen, ook twee- en vierspannen namen deel aan de districtskampioenschappen. De winnaars is hun klassen krijgen een ticket voor het Nationale Kampioenschap welke in september in Tilburg wordt gereden.

Alle uitslagen van de Menwedstrijd zijn hier te vinden:In 2019 volgde Omroep Meierij deelneemster Linda Smits met haar Pony Buddy. Voor wie nog eens wil zien wat er allemaal komt kijken voor en tijdens de menwedstrijd klik op onderstaande link:

Menwedstrijd Dio Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort
De Marathon door de waterbak
De dressuurproef bij mennen