Naakten en portretten op jubileumexpo Ateljé '90

VEGHEL - Ateljé’90 houdt de hele maand september haar Jubileumexpositie in Cultuur Haven Veghel aan de Verlengde Noordkade 4a.

Ateljé’90 is een collectief van professionele en semi professionele kunstenaars, die werken naar naakt model en portret. Ter gelegenheid van haar 30 jarige bestaan is er een jubileumexpositie ingericht met recent werk van de deelnemers.

Modeltekenen

Het tekenen van het naakt is de basis voor alle figuratieve kunst. Het is een onderwerp dat oneindig blijft boeien, voor de toeschouwer en vooral ook voor de maker. Het menselijk leven is de inspiratie om steeds weer iets nieuws te willen maken. Ook vele non-figuratieve en abstracte kunstenaars ontlenen de ziel van hun werk aan de mensfiguur. Het is de mens, die in de kunst naar zichzelf kijkt, naar zijn wereld en zich een spiegel voorhoudt. Daardoor zijn veel kunstenaars gedreven zich voortdurend verder te bekwamen in het tekenen van het naakt.

Regelmatig nemen de deelnemers van Ateljé’90 hun tijdens de zaterdagochtenden gemaakt werk als uitgangspunt voor een groot schilderij, een beeldhouwwerk of meer fijnere illustraties. Toch zijn juist ook de schetsen die de zaterdagen naar levend model zijn gemaakt zeer inspirerend.

Er wordt groot en klein, met een verscheidenheid aan materialen en technieken gewerkt, waarin vaak ook de verschillende karakters van de kunstenaars worden teruggezien. Voor alle deelnemers is het modeltekenen een ‘training’, een studie die nooit af is en een soort van ‘must’ om zich mee te houden.