Na carnaval pakt de 55 Plusshow de gewone draad weer op

Meierijstad – Na alle optochten en carnavalsactiviteiten van afgelopen week, storten we ons weer op het gewone leven. Voor de 55 Plusshow betekent dit een zoektocht naar de dingen van alledag. En die hebben we gevonden.

Hoewel we ons toch nog even in het feestgedruis begeven. Want op de laatste dag van carnaval werd tijdens het feest voor Jeugd van Toen de opbrengst bekend gemaakt van de restaurantcampagne in Veghel. Burgemeester Kees van Rooij was speciaal naar café Mooz gekomen. Niet alleen om de polonaise mee te lopen maar om de cijfers op een scheque te schrijven. Over de opbrengst spraken we met de burgemeester en met Ine van Creij, de voorzitter van stichting Met je Hart.

Digi Taalhuis
Kun je lezen, rekenen en schrijven dan ben je in staat om mee te doen in de maatschappij. Helaas is dat niet voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld. Dan is het goed om te weten dat je in Meierijstad hiervoor hulp kunt inroepen van mensen die in de bibliotheek werken, van Ons Welzijn, Welzijn de Meierij en nog een heleboel vrijwilligers. Die helpen je vanuit het Digi Taalhuis om al deze basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Binnenkort komt daar nog een Digi Taalpunt bij. Om dat verschil uit te leggen zoeken we contact met coördinator Diana van Rossum. Zij legt ons graag uit waar je terecht kunt.

Nieuw kwartet Handboogschutters
Ook sport is onderwerp van gesprek in de 55 Plusshow. Zondag komt Wim van Uden van Amicitia uit Schijndel aan het woord. De handboogvereniging schoot onlangs in de roos met het samenstellen van een senioren handboogteam. Dat kostte hem en de club uiteraard de nodige moeite. Het liefste zou hij nog meer senioren bij de handboogactiviteiten willen betrekken. Wie weet spoort zijn enthousiaste uitleg zondag weer een kwartet schutters aan om zich bij Amicitia aan te sluiten.

Boekenverslindster
Na het Amicitiakwartet gaan we naar een trio vaste medewerkers aan de 55 Plusshow. Dan hebben we het over onze vaste Meierijse verhalenverteller Antoon Buiting, bibliotheekmedewerkster en boekenverslindster Sonja van den Heuvel en een lid van Schrijverscollectief Meierij, Louis van Londen. Hij leest in deze uitzending het Gedicht van de Week. De carnavalsmuziek is door onze muziekredacteur weer voor twaalf maanden in de kast gezet. Getuige de playlist die hij ons programma binnenschoof. Met het Brabants Kwartierke en de Top 3 uit 1984. Wij hebben er weer zin in. Jullie ook?