Na 3 jaar weer Open Actie Dag bij SIEMei

VEGHEL - Na een gedwongen coronapauze van 3 jaar houdt Stichting Industrieel Erfgoed Meierij (SIEMei) op zondag 18 september 2022 weer een Open Actie Dag. Op de locaties Noordkade en Vorstenbosscheweg in Veghel valt weer van alles te beleven.

Van 12.00 tot 17.00 uur demonstreren vrijwilligers machinerie├źn die in het verre verleden werden gebruikt en die de afgelopen jaren door vrijwilligers van SIEMei zijn opgeknapt en operationeel zijn gemaakt. Zo presenteren zij een Hover dragline en wordt de Blackstone motor in werking gezet. Ook staat een aantal stationaire motoren voor bezichtiging klaar. Een grote waterpomp zorgt voor een enorme waterverplaatsing met het water uit het havengebied. Zaagmachines en diverse motoren komen in actie, zoals een Deutz motor. In het SIEMeimuseum geven gidsen een rondleiding.

Per railfiets over het spoor
Een authentieke autobus vervoert bezoekers desgewenst naar en van het spoor nabij de Vorstenbosscheweg. Hier staat onder andere een rangeerloc van het type SIK 252 die tijdens de Open Actie Dag heen en weer rijdt. Ook een bollenwagen en een goederenwagon zijn op het voormalige spoorwegemplacement te bewonderen. Daarnaast mogen liefhebbers op een railfiets over het spoor rijden. Een leuke attractie voor jong en oud.

Zowel in het museum als bij het spoor zijn vrijwilligers van SIEMei aanwezig om informatie te verstrekken. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. In bijgaande video een indruk van de railfiets op het spoor bij SIEMei.

Rangeerloc SIK 252
Fotograaf: Museum SIEMei Veghel