Na 10 weken eindelijk weer een knuffel

Jas en Anny van de Vorstenbosch zijn bijna 60 jaar getrouwd. In al die jaren zijn ze elke dag bij elkaar geweest. Totdat corona kwam ….
Want hoewel Jas en Anny allebei tot volle tevredenheid in De Watersteeg verblijven, wonen ze niet op dezelfde afdeling. Toen op de afdeling van Anny corona uitbrak, werd het echtpaar noodgedwongen gescheiden. In eerste instantie konden Jas en Anny alleen (beeld)bellen. Vooral Anny had het daar heel moeilijk mee en wilde het liefst gewoon naar haar man toe. Al begreep ze ook wel dat dat niet kon.

Verjaardag in quarantaine

Ook voor de kinderen van Jas en Anny was deze tijd zwaar. Normaal gesproken komen ze dagelijks op bezoek, maar dat mocht door de corona-uitbraak niet meer. Daarom moesten ze de verjaardag van hun vader op afstand vieren. Met een speciaal buitenoptreden kreeg deze bijzonder dag toch een feestelijk tintje. Naast het persoonlijke gemis van de bezoekjes aan hun ouders, vonden ze het ook lastig om te merken dat hun ouders elkaar zo misten.

Lof voor de zorg

Anny had vooral moeite met het feit dat ze haar man niet kon zien. Jas vond het vooral moeilijk dat hij als echt buitenmens niet zomaar naar buiten kon. De vele kaartjes, tekeningen en cadeautjes van onbekenden waren voor hen in deze tijd enorm belangrijk. De wetenschap dat mensen aan hun dachten en dat ze niet ‘vergeten’ werden, was echt een een opsteker voor ze. Daarom bewaart Anny alle bezorgde kaarten en tekeningen in een speciale doos. En ook belangrijk: Jas en Anny zijn heel tevreden over de verzorging in De Watersteeg. Voor de medewerkers hebben ze niets dan lof.

Mooi vooruitzicht

Gelukkig mochten Jas en Anny elkaar na een aantal weken weer zien. Al was dat aanvankelijk met de nodige veiligheidsmaatregelen, zoals mondkapjes en afstand houden. Pas na 10 weken mocht het echtpaar elkaar eindelijk weer eens een knuffel geven. Maar zoals Jas en Anny zelf zeggen: “We hebben al zoveel stormen doorstaan. Dat gaat ook nu wel weer lukken.” Al hopen ze dat hun 60-jarige bruiloft op 11 oktober ‘gewoon’ met hun familie en vrienden kunnen vieren.