Muzikale Reis-om-de-wereld bij Fabriek Magnifique

VEGHEL – Wie in korte tijd een muzikale reis rond de wereld (in 80 dagen) wil maken, moet zondagmiddag 7 juli, op de laatste dag van het evenement Fabriek Magnifique, naar het Oranjepark in Veghel komen.

Want een harmonieorkest onder leiding van dirigent Hans van der Velden brengt die middag om 15.15 uur die ‘muzikale wereldreis’ ten gehore en dat belooft inderdaad een bijzondere belevenis te worden, niet in de laatste plaats omdat verhalenvertelster Sonja van den Heuvel er een spannend verhaal voor jong en oud bij heeft bedacht.
“We gaan van Londen naar India en via China naar Amerika en weer terug naar Londen en het muziekstuk wordt aangevuld met bekende werken zoals de muziek uit de Fata Morgana die we vooral ook kennen vanwege d\De Efteling”, aldus Sonja van den Heuvel.
Zij verruilt naar ‘werkplaats’, de Veghelse bibliotheek, graag een keertje voor voor het AA-podium in het Julianapark.
“Dit wordt echt een heel leuke en bijzondere belevenis en daar wil ik natuurlijk heel graag een bijdrage aan leveren”, zo meldt Sonja van den Heuvel desgevraagd.

Inloop ontbijt
En Annemarie Helmes van de de Muziekvereniging Meierijstad, die uiteraard op meerdere momenten actief zal zijn tijdens Fabriek Magnifique, laat ook weten echt uit te zien naar het bijzondere concert.
“En natuurlijk ook naar onze andere activiteiten want we beginnen zondagmorgen al om 08.45 uur met een inloop-ontbijt en daarna volgt ook nog een concert in de nieuwe muziekkiosk”, zo laat ze weten.