Muzikale ode aan Joe Cocker in De Afzakkerij

VEGHEL- Op zondagmiddag 25 september om 15.00 uur is er een optreden van de formatie Cocker’s Delight in Cultuurcafé De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Met Cocker`s Delight kruipt een gepassioneerde 12-koppige live band in de huid van zanger Joe Cocker en z’n begeleidingsband. Alle bekende hits komen voorbij. De toegang is gratis.

Joe Cocker (1944-2014) was een Engelse zanger die z’n eerste grote wereldhit scoorde met een Beatlescover in het najaar van 1968: With a Little Help from My Friends, Kort daarna, in de zomer van 1969, deed zijn optreden op het Woodstock festival zijn populariteit nog verder stijgen. In de jaren 80 maakte hij een muzikale comeback en had grote hits met ‘You are so beautiful’, ‘Up where we belong’ en ‘Unchain my heart’, waarmee hij een nieuw publiek aan zich bond.

Vakmanschap
Onder begeleiding van professionele muzikanten, wordt door leadzanger Geert Pelzer Joe Cockers kenmerkende rauwe stemgeluid neergezet als in zijn beste dagen. De band speelt grote hits als You are so beautiful, de briljante cover With a little help from my friends, Delta Lady, N’oubliez jamais en het van Ray Charles bekende Unchain my heart. Maar ook minder bekende werken als ‘Can’t Find My Way Home’ ‘Living in The Promised Land’ en ‘Hard Knocks’ maken de show zeer de moeite waard. Instrumentaal vakmanschap van de blazers en drie achtergrondzangeressen zorgen voor een muzikale en vocale ondersteuning.

Cocker’s Delight op YouTube https://youtu.be/AKVOVMwBY3c

Formatie Cocker's Delight
Fotograaf: Bron: Website Cocker's Delight