Muzikaal ochtendconcert voor bewoners bij Simeonshof

ERP – Milko Steijvers uit Helmond was zaterdagmorgen al vroeg present bij zorgcentrum Simeonshof in Erp. De voormalig directeur van Circus Renz had zijn minidraaiorgel meegebracht en verraste de bewoners op een ochtendconcert. Diverse bewoners van het zorgcentrum verschenen lachend voor de ramen om al zwaaiend mee te deinen op Milko’s muziek.

Zwaaimoment

Volgens Henriëtte Cobussen van Simeonshof kijken de mensen naar zo’n muzikale onderbreking uit. Al weken lang zitten zij vanwege de coronacrisis in hun kamer opgesloten. Sommigen lezen de krant of een tijdschrift of zitten te breien. Iets anders wat ze kunnen doen is televisiekijken en veel slapen. Wel verschijnen dagelijks familieleden voor het raam voor een zwaaimoment met hun dierbaren.

Deuren gesloten

Op het moment dat Milko gezellige muziek uit zijn miniorgel draaide arriveerde Ans van Berlo met haar dochter en 2 kleinkinderen bij Simeonshof voor zo’n zwaaimoment. Precies aan het begin van de coronacrisis had zij haar man Tinie bij Simeonshof ondergebracht omdat ze hem, vanwege ziekte bij zichzelf, niet meer goed kon verzorgen. Op dat moment sloten ook de deuren en kon zij haar man niet meer lijfelijk bezoeken. “Dat is heel erg triest voor hem”, aldus Ans met bijna tranen in haar ogen. Toch toverden de klanken van Milko’s draaiorgel een lach rond haar mond. “Dit zijn wel belangrijke momenten”, aldus Ans van Berlo.