Museum SieMei zet de deuren weer open

VEGHEL - Stichting Industrieel Erfgoed Meierij (SIEMei) houdt op zondag 18 september – na een gedwongen pauze van 3 jaar vanwege corona - een OPEN ACTIE DAG op de locatie Noordkade en het Spoorpark aan de Vorstenbosscheweg in Veghel.

Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er tal van demonstraties met machinerieën die in het verre verleden werden gebruikt en die in de loop der jaren door de 80 vrijwilligers van SIEMei zijn opgeknapt. Zo presenteert men een Hover dragline en wordt ook de Blackstone motor in werking gezet. Ook staat een aantal stationaire motoren opgesteld. Een grote waterpomp zorgt met water uit het havengebied voor een enorme waterverplaatsing. Ook zijn er diverse motoren in actie zoals een Deutz motor en zaagmachines. Het museum is ook geopend en gidsen geven een rondleiding.

Met autobus naar het spoorpark
Een authentieke autobus vervoert bezoekers naar en van het spoorpark nabij de Vorstenbosscheweg. Hier staat onder andere een rangeerloc van het type SIK 252 waarmee gereden wordt terwijl ook een bollenwagen en een goederenwagon te bewonderen zijn. Met een railfiets kan van het spoor gebruik worden gemaakt. Zowel in het museum als bij het spoor zijn vrijwilligers van SIEMei aanwezig die informatie verstrekken. De toegang is gratis.