Mudrun Zijtaart voegt Ukkierun toe

ZIJTAART – De VOW-Mudrun in Zijtaart, die gehouden wordt op 7 april, voegt dit jaar een Ukkierun toe. Uit de samenwerking met kinderdagverblijf ’t Kroontje is het idee voor de run voor de allerkleinsten vanaf vier jaar ontstaan. De ‘ukkies’ kunnen samen met de ouders via de 1,7 km lange Ukkierun kennismaken met het lopen van een obstakelrun.
De VOW-Mudrun in Zijtaart krijgt er een Ukkierun bij.
Fotograaf: VOW-Mudrun Zijtaart.

De zevende editie van de VOW-Mudrun is al jaren een evenement voor jong en oud in Zijtaart. Deelnemers worden tijdens de run uitgedaagd op een parcours met obstakels. Zo kruipen, klimmen, zwoegen en zweten de deelnemers een parcours over waar ze volop modder tegenkomen. Er is een tocht van zowel zeven en twaalf km.

De snelle lopers starten de dag en lopen in de speciale vakken om de run zo snel mogelijk te volbrengen. Daarna gaan de gezellige lopers rennen. Vaak zijn dit groepen vrienden, familie of sportclubs. Tenslotte komen de familievakken aan de beurt, in die vakken doet de jeugd mee met eventueel volwassenen.

Low-budget
Voor degenen die liever geen vies pak overhouden is het ook een idee om de mudrunners aan te moedigen. Het evenement start op het sportcomplex van voetbalvereniging VOW in Zijtaart. Daar is er gelegenheid om na afloop te douchen en te genieten van een drankje en een hapje. Er is een gratis bemande garderobe waar deelnemers hun spullen in bewaring kunnen geven. De VOW-Mudrun is een low-budget obstakelrun om iedereen deel te laten nemen. De opbrengst van de run komt ten goede aan de Zijtaartse gemeenschap. Kijk voor meer informatie over tickets op de website.

De VOW-Mudrun wordt op 7 april gehouden in Zijtaart.