Motoren, Zorg en Burgers in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Het zal flink knetteren, zondag 21 augustus in de 55 Plusshow. In het radioprogramma dat tussen 11.00 en 13.00 uur op Omroep Meierij wordt uitgezonden, hoor je namelijk enkele reportages over het bromfietstreffen van De Bromvliegers. De leden van deze Oldtimer Bromfietsclub verzamelen zich al rond 09.30 uur op het Dobbelsteenplein in Mariaheide. De oude karretjes, solexen en bromfietsen, vertrekken een uur later voor hun jaarlijkse toertocht door de omgeving. Dit jaar is dat een extra feestelijke tocht omdat de vereniging 20 jaar bestaat. Pure nostalgie dus.

Open Dag Zorghoeve ‘t Binnenveld
Feestelijk gaat het er ook aan toe bij’t Binnenveld aan de Boxtelseweg in Schijndel. De Zorghoeve van het echtpaar Caroline en Wilbert van Esch viert op zaterdag 27 augustus haar 15-jarig bestaan met een open dag. Iedereen mag daar tussen 10.30 en 16.00 uur een kijkje komen nemen. Om met eigen ogen te zien hoe het zorgteam omgaat met haar bezoekers die men daar een dagopvang biedt. Zeker voor familieleden en mantelzorgers van (beginnend) dementerenden en andere zorgvragers, die ooit de moeilijke stap moeten maken om elders hulp te zoeken. Wij van de 55 Plusshow bezochten afgelopen week al ’t Binnenveld, spraken er met initiatiefnemer Caroline, twee vrijwilligers en een bezoekster. Die opnames hoor je zondag in onze show.

Bikes & Burgers
Olland komt ook regelmatig voorbij in de 55 Plusshow vanwege de activiteiten die men daar in en rond gemeenschapshuis De Loop’r organiseert. Na de verhalenavond van enkele maanden geleden met professionele vertelsters en de gezellige tonproatersmiddag van kort voor de vakantie is het op zondag 28 augustus tijd voor Olland Bikes & Burgers. Nu kunnen we hier wel uitleg geven over wat er die middag te gebeuren staat, maar we laten dit toch graag over aan Peter van de Moosdijk. Als je hem hoort vertellen ben je in staat om je direct op te geven voor dit sportieve en lekkere evenement. Luister zondag maar.

Brabantse gezelligheid
De 55 Plusshow is bedoeld om de luisteraars te informeren over datgene wat er in Meierijstad op stapel staat. De programmamakers houden er ook rekening mee dat muziek op zijn tijd wel zo gezellig is. Omdat we een programma willen zijn voor de doelgroep senioren stamt de meeste muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Met de Top 3 uit één van die jaren. Bovendien ontbreekt de Brabantse gezelligheid niet want aan het begin van het tweede uur hoor je 3 Brabantse artiesten of groepen. EN……….natuurlijk melden onze vaste medewerkers aan het programma zich in onze studio met hun wekelijkse bijdragen. Antoon Buiting met een Meierijs verhaal, Sonja van den Heuvel met het Nieuws uit de bibliotheken en dichter Louis van Londen namens Schrijverscollectief Meierij.

De 55 Plusshow zenden we uit via 107.1 FM, DAB+ en alle mediakanalen van Omroep Meierij en OSR 920.