Moskeebestuur bedankt voor steun slachtoffers aardbeving

VEGHEL - Het bestuur van ISN Veghel - Selimiye Moskee bedankt in een brief zowel het gemeentebestuur van Meierijstad als iedere inwoner van de gemeente voor de steun die op gang kwam na het bekend worden van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Ook tientallen ondernemers, stichtingen en verenigingen leverden een bijdrage. “Wij zijn enorm dankbaar voor hetgeen wat er tot nu toe is bijgedragen en bereikt”, laat secretaris M. Evlek namens ISN Veghel Selimiye Moskee.

Op maandag 6 februari jl. zijn Turkije en Syrië opgeschrikt door twee grote aardbevingen. Tienduizenden mensen zijn overleden en honderdduizenden mensen raakten gewond en dakloos. Direct na de aardbeving nam ISN Veghel - Selimiye Moskee het initiatief voor een grote hulpactie. Met de hulp en bijdragen van de inwoners van Meierijstad konden onder andere geld, kleding en eerste levensmiddelen worden gestuurd naar de getroffen gebieden. Daarnaast gingen meerdere vrijwilligers uit Meierijstad naar het rampgebied om de slachtoffers te ondersteunen.

Meer hulp nodig
Gezien de omvang van aardbeving en de naschokken moet er volgens Evlek nog veel meer gedaan worden om de situatie in het rampgebied te verbeteren. Op dit moment is er behoefte aan wooncontainers, mobiele sanitaire voorzieningen en financiële steun. Dit laatste kan worden overgemaakt naar: NL39RABO 0149122594 onder vermelding van: ‘Hulp aardbeving’.

Een deel van het rampgebied na de aardbevingen