MooiRooiKrant en Stadskrant Veghel gaan samen MooiSchijndelKrant uitgeven

SINT-OEDENRODE - DeMooiKrant (MooiRooi) en Uitgeverij Talvi (Stadskrant Veghel) gaan samen DeMooiSchijndelKrant uitgeven. De twee organisaties werkten al nauw samen en brengen vanaf media januari 2021 samen de DeMooiSchijndelKrant uit.

Mede-eigenaar van DeMooiKrant, Jeroen van de Sande, vindt het juist in deze moeilijke en onzekere tijd goed om de krachten te bundelen. “We kijken vooruit en zitten allebei vol ambitie. Samen gaan we de hele gemeente voorzien van nieuws, achtergronden en advertenties.

Deze samenwerking komt de kwaliteit en de nieuwsvoorziening van MooiRooi, MooiSchijndel en Stadskrant Veghel ten goede.” DeMooiKrant besloot midden 2020 om DeMooiSchijndelKrant vanaf 1 januari 2021 in eigen beheer te nemen. Met Ineke Blummel, tot 1 januari nog uitgever van DeMooiSchijndelKrant, is overeenstemming bereikt met betrekking tot de overdracht.

De vernieuwde MooiSchijndelKrant blijft vanaf medio januari iedere week op de mat vallen in Schijndel, Wijbosch en Gemonde. Ook online zal MooiSchijndel.nl blijven bestaan, maar dan in een fonkelnieuwe vormgeving.

Nieuws uit Meierijstad

Eén krant voor de hele gemeente Meierijstad komt er niet. Wel vinden Uitgeverij Talvi en DeMooiKrant het belangrijk om verhalen uit de volledige gemeente te delen. de Sande uit.

Het kantoor van de MRK in Rooi