Mooie platen, ook van de Knoptoren

Zondag van 11:00-13:00 in de 55Plusshow op Omroep Meierij Radio

MEIERIJSTAD - De aangescherpte coronamaatregelen, die zijn je vast en zeker niet ontgaan. Vervelend is natuurlijk wel dat daardoor een aantal activiteiten niet doorgaat voor de ouderenverenigingen. In de 55 Plusshow, die op zondag tussen 11:00 en 13:00 wordt uitgezonden op Omroep Meierij Radio, praten we daarover met Leo van Asperen, de voorzitter van WijNu in Veghel.

Knoptoren
Is er dan niks te doen in de regio? Zeker wel! Wij zetten zondag tussen 11.00 en 13.00 uur de Knoptoren centraal in onze radioshow; het markante gebouw dat bij menig (oud-)Rooienaar in de vorm van een schilderij, ets of houtskoolschets aan de muur hangt. Tot en met 29 oktober kun je in Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode een selectie afbeeldingen van het bouwwerk bewonderen. Gerdien van den Brand (foto) neemt ons alvast mee naar de tentoonstelling.

Ontmoetingen in de bieb
Marieke Jacobs praat je bij in de rubriek Hé Goade Mee. Ze zoomt onder andere in op ‘Het gesprek van de dag’, een nieuw initiatief voor ontmoetingen in de Veghelse bibliotheek. Ga je er liever met de benenwagen op uit? Dan heeft Marius Strijbosch een goede tip voor je. Hij neemt het woord over de Ommetjes in Erp. Dat zijn wandelingen in en rond het dorp die Heemkundekring Erthepe heeft uitgezet om de bezoekers meer informatie te geven.

Top 3
Ben je van plan om aan de wandel te gaan, doe dat dan na afloop van onze radioshow. Anders mis je de fijne platen uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80, een prachtig Meierijs verhaal van Antoon Buiting en het Gedicht van de Week. Dat vloeide deze keer uit de pen van Julius Dreyfsandt zur Schlamm van schrijverscollectief Meierij. En de zwoele stem van Jane Birkin, daarvoor blijf je toch ook aan de live stream gekluisterd? Wil je overigens meer weten over de 55 Plusshow? Neem dan eens een kijkje op onze website.

Gerdien van den Brand