Mooie concerten op de vroege zondagochtend (video)

VEGHEL – De echte concertliefhebbers waren zondagmorgen weer vroeg uit de veren. Op de derde dag van Fabriek Magnifique stond zangeres Nienke Nasserian al om 09.15 uur op het AA-podium. Het viel Nienke op dat er zoveel mensen naar haar kwamen luisteren.

Klankschalen
De van oorsprong operazangeres verliet met haar optreden naar eigen zeggen even het operapad, door lichtere kleinkunstliedjes te zingen en daarbij klankschalen en kalimba in te zetten. Via haar eerste zangdocente, Wilma Bieren uit Veghel, was Nienke op het Veghelse festival terecht gekomen. Daar had ze met plezier gezongen. “Fantastich. Wat een prachtige entourage hier”, zei Nienke na afloop.

Nog geen optreden in Blauwe Kei
Ook Wilma Bierens zelf had van Nienke genoten. Evenals van de Dutch Tenors die na Nienkes optreden hun zangkunst over het toegestroomde publiek uitstrooiden. Met in hun midden oud Udenaar Dirk van den Brand. “Toen wij op Fabriek Magnifique werden gewezen dacht ik: Wat moeten we daar in alle vroegte gaan doen. Maar heb je gezien hoeveel publiek op ons concert afkwam. Het was gewoon fantastisch”, aldus een enthousiaste Dirk. In het najaar treedt hij met zijn groep in onze regio op. De Blauwe Kei in Veghel staat nog niet op het lijstje. Van den Brand: “Wie weet. Misschien volgend jaar”. Gezien de reactie van het FM-publiek zou dat zomaar eens een volle zaal kunnen betekenen.