Molenstraat in Veghel in weekend dicht voor auto's

VEGHEL – De Molenstraat in Veghel is, opnieuw, in het weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
In 2008 was dat ook al eens het geval, maar toen leverde die tijdelijke afsluiting erg veel discussies op en dat had tot gevolg dat de Molenstraat, toch een beetje de restaurantstraat van Veghel, al weer jarenlang toch toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer.
Met name ’s zomers, als het mooi weer is en mensen vaak buiten zitten te eten, leverde dat regelmatig problemen op.
Nu is dus, met name op verzoek van de horeca, opnieuw besloten de Molenstraat in het weekend tijdelijk af te sluiten.
Dat zal vrijdagavond en zaterdagavond zijn van 17.00 tot 24.00 uur en op zondag van 12.00 tot 24.00 uur.
Volgens centrummanager Dirk Lammers is er bewust voor gekozen om aansluiting te zoeken bij de sluitingstijd van de meeste winkels in het centrum.
De paaltjes zullen door medewerkers van De Gouden Leeuw handmatig worden geplaatst en verwijderd.
Ontheffing
Helemaal autovrij wordt de Molenstraat overigens niet, want de bewoners van het appartementencomplex, die vanaf de kant van de Lambertuskerk de Molenstraat inrijden -wat dus in feite verboden is- hebben daar een ontheffing voor om hun parkeergarage bij het appartementencomplex te kunnen bereiken.
“Zij zullen dan stapvoets door de Molenstraat moeten rijden en we verwachten niet dat dit echt problemen zal opleveren”, aldus Lammers.
En ook verwacht hij geen verkeersproblemen als binnenkort de Taylorbrug een aantal weken dicht gaat en er nogal wat omleidingsroutes nodig zullen zijn.
Toen 15 jaar geleden de Molenstraat werd afgesloten en er ook toen in Veghel veel wegwerkzaamheden waren, leverde die tijdelijke afsluiting van de Molenstraat ook daarom veel stof tot discussie op.
“We denken echt dat de overlast nu beperkt zal zijn en veel horeca-ondernemers zijn blij met dit besluit omdat er nu ook bepaalde straatactiviteiten georganiseerd kunnen worden”, aldus Lammers.