MKB krijgt 45 miljoen om te vernieuwen

DEN BOSCH/MEIERIJSTAD – Er komt 45 miljoen euro beschikbaar voor het Brabantse midden- en kleinbedrijf dat wil vernieuwen. Het geld wordt door het rijk en de provincie op de rekening van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij gestort. Door de coronacrisis is het voor mkb-bedrijven die willen vernieuwen steeds lastiger om aan geld te komen, terwijl de behoefte groot is.

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen: “Kansrijke bedrijven hebben perspectief nodig om te kunnen blijven investeren, dat verdient onze ondersteuning. Zo blijven we in Brabant werken aan het verdienvermogen van morgen en overmorgen.”

Beschermen

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat): “Het is belangrijk dat we in deze tijd de werkgelegenheid en bedrijvigheid beschermen en investeren in het verdienvermogen van de toekomst. Extra investeringen bieden ondernemers perspectief om straks weer zo sterk als mogelijk uit deze crisis te komen.”


Noodpakket banen en economie

De investering van het Rijk is onderdeel van het Noodpakket banen en economie. Hierin stelt het kabinet €150 miljoen beschikbaar voor de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, waaronder de BOM. Hiermee kunnen zij middels nieuwe financieringsrondes de financiële positie van de veelal innovatieve mkb-ondernemingen in hun portefeuille versterken. Brabant en het Rijk investeren ieder €22,5 miljoen in de BOM.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Tags