Mis niks. Luister naar de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – In de 55 Plusshow van zondag 25 september gaan we direct met het eerste onderwerp de gemeentegrens over. Bij Eigen Herd in Uden start namelijk de feestweek in verband met het 50-jarig bestaan. Sinds het begin van ons radioprogramma, dat 11 jaar geleden bij Skyline in Uden begon, is Eigen Herd vaste leverancier van informatie. Ook nadat de Udense lokale omroep ter ziele ging en de 55 Plusshow eind 2017 een doorstart maakte bij Omroep Meierij. Bovendien zijn veel inwoners uit Veghel en omgeving vaste bezoekers van Eigen Herd. Misschien krijgen meer luisteraars zin in Eigen Herd?

Open Dag ‘t Spectrum
Van Uden gaan we naar Schijndel waar op zaterdag 1 oktober een Open Dag wordt georganiseerd bij ’t Spectrum. Talloze verenigingen en stichtingen vinden hier onderdak. Ook de radio- en TV-studio’s van Omroep Meierij zijn er gehuisvest. Alle deuren staan zaterdags open van 11.00 tot 16.00 uur. Volgens Trix Cloosterman van Welzijn de Meierij is er die dag van alles te doen in ’t Spectrum. Dat geldt evenzeer voor Omroep Meierij. Loop binnen, doe de groeten tijdens de live-radiouitzending van OSR920 of ga achter een camera staan. Wie weet krijg je zomaar zin in een vrijwilligersfunctie bij ons, of bij één van de andere bewoners van het cultureel centrum. Met Trix Cloosterman en hoofdredacteur Jan de Jong praten we hierover zondag in de uitzending.

Een geintje
Eén inwoner van onze gemeente heeft een voorsprong van 1 week. Wat als grap begon krijgt een serieus tintje voor Alex van Lankvelt uit Zijtaart. Het heeft allemaal te maken met zijn 25-jarig jubileum bij zijn werkgever. Hoe het begon en hoe het afloopt is zondag te horen.

Rare lichamelijk mankementen
Ook onze vaste medewerkers zijn zondag natuurlijk present. Antoon Buiting heeft een smeuïg Meierijs verhaal over lichamelijke mankementen. Sonja van den Heuvel vertelt nieuws uit de bibliotheken van Meierijstad en Dinah van Hees leest namens Schrijverscollectief Meierij het Gedicht van de Week. Met muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 uit de vorige eeuw proberen we van aflevering 221 ook weer een leuke eigentijdse uitzending te maken. Compleet met het Brabants Kwartierke en de Top 3 uit 1976. Je hoort ons van 11.00 tot 13.00 uur via 107.1 FM, DAB+ en alle mediakanalen van Omroep Meierij en OSR920.