Mireille van Veghel voor goede doel op fiets naar Parijs

Mireille van Veghel fiets van Den Haag naar Parijs om geld in te zamelen voor hartonderzoek.
Fotograaf: www.cycleparis.nl

VEGHEL – Den Haag-Parijs: dat is ruim 500 kilometer. Die gaat Mireille van Veghel uit Schijndel in vier dagen per fiets afleggen. Daarmee zamelt ze geld in voor hartonderzoek. De Schijndelse stapt donderdag 25 mei op de fiets en hoopt op zondag28 mei in Parijs te finishen. In totaal staan er donderdag 39 deelnemers aan de start in Den Haag. Zij fietsen verschillende etappes van zo’n 125-175 km. Dat betekent dat Mireille elke dag zo’n 6 tot 8 uur op de fiets zit. Haar prestaties zijn te volgen op www.cycleparis.nl.

Mireille doet mee met de sponsortocht om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Haar drijfveer is heel persoonlijk. Haar vader overleed vorig jaar aan een hartstilstand. “Hij had al langer last van zijn hartgezondheid. Hij liep moeilijk en was een roker. Hij had alles behalve een goede leefstijl.” Met hem in gedachten stapt Mireille op de fiets. “Daar doe ik het voor. En voor de anderen, die ik heb verloren door hartstilstanden. De fietstocht is een mooie manier om daar bij stil te staan.“

Doneren
Alle fietsers samen hebben een bedrag van ruim 60.000 euro bij elkaar gebracht. Met het geld gaan wetenschappers onderzoek doen naar betere behandelingen en het eerder opsporen van hart- en vaatziekten. Meer geld is altijd welkom. Doneren aan Mireille kan via de website van Cycle Paris.