Minister benadrukt belang Samen Tegen Voedselverspilling

MEIERIJSTAD/DEN HAAG - Voedselverspilling is een belangrijk thema dat ook op de agenda van de Tweede Kamer staat. Dinsdag 9 maart informeerde de minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het parlement over de voortang van de nationale aanpak tegen voedselverspilling. Daarbij benadrukt hij het belang van de samenwerking binnen de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om 50% minder voedsel te verspillen voor 2030.

Op dinsdag 9 maart publiceerde Wageningen University & Research in opdracht van het ministerie ook de jaarlijkse update van de Monitor Voedselverspilling. Daaruit blijkt dat er in vergelijking met de vorige monitor in 2019 veel minder voedsel verspild wordt. Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: “Mooi dat de monitor aantoont dat de algehele verspilling afneemt. Maar om gericht impact te maken voor een verspillingsvrij voedselsysteem, hebben we inzichten per sector nodig. Samen met Wageningen University & Research helpen we steeds meer sectoren - van bakkerij tot zuivel - en ketenschakels - van retail tot catering - op weg om reststromen in kaart te brengen. Met behulp van die data kunnen bedrijven doelgericht aan de slag om hun grondstoffen effectiever te benutten.”