Minimale aanpassingen voor Nederland-Turkije op Fabriek Magnifique

VEGHEL – Fabriek Magnifique gaat het programma van zaterdag niet aanpassen vanwege de wedstrijd van Oranje tegen Turkije. Door heel de gemeente staan er grote schermen en lopen de kroegen vol, maar op het Veghelse festival wordt er minimaal uitgepakt volgens organisator Jan van Hoof.
Het podium wordt niet vervangen door een scherm

“We zijn een festival waar kunst en cultuur hoog in het vaandel staan, en daar willen we de focus ook op houden”, zegt Van Hoof. “Als we zaterdag overal grote schermen neer gaan zetten dan verandert de sfeer van het festival volgens ons veel te veel”. De aanpassingen voor de wedstrijd blijven dus minimaal.

Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen aandacht aan wordt geschonken. Volgens Van Hoof komt er één plek waar je op het festival voetbal kunt kijken, en dat is het loungegedeelte in het Julianapark. “En op je telefoon kan je natuurlijk altijd overal kijken”, aldus Van Hoof.

Wel komen er twee grote schermen te hangen op de Noordkade. Deze worden geplaatst tussen de silo's en de kiosk bij Restaurant Wittern.