Minder inspanning, meer doelen

Zondag 6 juni in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Een inzamelingsactie voor negentien goede doelen in één keer: dat is kortgezegd de Goede Doelen Week. Superhandig! Want in principe hoef je maar twee keer naar de voordeur te lopen. De eerste keer om de envelop met uitleg in ontvangst te nemen. De tweede keer om de gevulde envelop terug te geven aan de vrijwilliger die dan weer voor de deur staat. In Sint-Oedenrode gaat de actie volgende week zondag van start. Hoe het nou precies werkt, hoor je komende zondag in de 55 Plusshow van voorzitter Cees Maas.

De pas erin voor het goede doel
Ronald van Venrooij uit Veghel komt ook in actie. Volgend jaar weliswaar. Maar daarvoor is hij nu al aan het trainen. Een goed idee, want hij bereidt zich voor op de 12 Provinciën Wandeltocht. Ronald loopt dan van provinciehuis naar provinciehuis. Met die actie wil hij geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Zondag wandelt hij naar ’t Spectrum in Schijndel waar wij hem bij de voordeur opwachten. Dan legt hij in onze radioshow zijn plannen aan je uit.

Nog meer goede actie
Als het aan Nelleke Zomer van Welzijn De Meierij ligt komt er een wandelcompetitie. Daarin nemen mensen met dementie uit Sint-Oedenrode het samen met hun familie op tegen hun lotgenoten en hun familie uit Schijndel. De Ommetje-App die hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder heeft ontwikkeld, speelt een grote rol in dit wandelfestijn. De competitie start op 6 juni, na afloop van de 55 Plusshow natuurlijk.

En een biertje voor de winnaar
Van wandelen naar een speciaalbiertje, dat is niet zo’n grote stap. Zeg nou zelf, er is toch niets fijner dan na een stevige wandeling te genieten van een goed glas gerstenat? Of geef jij het liever cadeau aan je pa? Check dan de Vaderdagactie van Omroep Meierij op Facebook. Daarmee kun je Roois speciaalbier winnen! Hubertine van den Biggelaar weet alles over de ingrediënten van de actie. Met haar proosten we in de uitzending alvast op een heerlijke Vaderdag.

Dat wordt een Happy Day
Het wordt zondag tussen 11.00 en 13.00 uur dus een sportieve en gezellige uitzending. Echt Genieten. Van de muziek uit de jaren ’60, ’70 en ‘80. Van het nieuws uit de bibliotheken dat Sonja van den Heuvel je brengt. En van weer een nieuw Meierijs Verhaal waarmee Antoon Buiting je lachspieren kietelt. En de woorden kwamen Uit m’n Pen Gevloge, verzekerde Julius Dreyfsandt zu Schlamm van Schrijverscollectie Meierij ons. Hij verwarmt je met het Gedicht van de Week. Dikke hits komen er voorbij in de Top Drie van 1969. En je kunt genieten van het Brabants Kwartierke. Dus zorg dat je er op tijd klaar voor zit. Tot zondag. Of wandel alvast eens langs de interviews in onze podcast.