Militairen bezoeken adoptieklas in Eerde

EERDE – Amerikaanse militairen van de 101 Airbornedivisie bezochten donderdag Groep 7/8 van de Petrus en Paulus basisschool in Eerde. De 16 leerlingen adopteren dit schooljaar het Geronimo oorlogsmonument in hun dorp en zijn aanwezig tijdens de herdenkingen die daarbij plaatsvinden.

De leerlingen informeerden de militairen over de herdenkingen. Van hun kant vertelden de militairen over waar zij vandaan komen, over hun werk en familieleden in Amerika. De kinderen vroegen naar hun interesses, favoriete eten, kleur en voetbalclub. Daarna bezochten ze samen op het kerkhof de vijf graven van Engelse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Eerde waren gesneuveld en plaatsten er kaarsen bij.

Een zeer tevreden juf
Terug in de klas vertelde Levi dat hij het verhaal van de militairen interessant had gevonden. Of hij ooit zelf militair wil worden weet Levi nog niet. “Maar ik zou het niet saai vinden” zei hij. Juf Wendy vertelde ook onder de indruk te zijn van het militair bezoek aan haar klas. Dit had zij in de 7 jaar dat ze op de Petrus en Paulusschool werkt nog niet eerder meegemaakt. Ze prees de kinderen uit haar klas voor de presentatie die ze zelf in elkaar hadden gezet. Ook over de wijze van overdracht van het monument aan de kinderen door het Eerdse Airbornecomité was de klassejuf zeer te spreken.