Met z’n allen aan de wandel

Zondag 25 april in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Zondagmorgen om 8.00 uur gaan de eersten op pad: de wandelaars die meedoen aan de OLAT Lentewandeling. Start en finish zijn bij café De Vriendschap in Boskant. OLAT, de organiserende wandelcub, hoopt dat alle 1500 deelnemers zich ook daadwerkelijk melden voor de tocht van 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer. Want vanwege de coronapandemie gelden er dit jaar extra voorwaarden. Zo moeten de deelnemers zich vooraf laten testen. Voorzitter Joop Wesseling betwijfelt of alle deelnemers dat ervoor over hebben. Of het evenement een succes wordt, zal in ieder geval niet liggen aan alle vrijwilligers die Joop wist op te trommelen. Wij nemen een kijkje bij de verzorgingspost op de Bobbenagelseweg in Sint-Oedenrode. Beleef zondag in de 55 Plusshow mee hoe gezellig wandelen in coronatijd kan zijn.

Zoomen voor poëzie
Tussen 11.00 en 13.00 uur schuift ook Hans van de Sandt aan in onze radioshow. Niet alleen om onder zijn schrijversnaam Julius Dreyfsandt zu Schlamm ons eerste uur af te sluiten met het Gedicht van de Week. Maar ook om je bij te praten. Tientallen belangstellenden kwamen er voorheen luisteren naar de pennenvruchten van Schrijverscollectief Meierij. Waarom zijn de schrijvers dan gestopt met de literaire bijeenkomsten in De Beckart in Nijnsel? Hans, voorzitter van het collectief, legt het uit in onze radioshow En hij heeft goed nieuws: de literaire bijeenkomsten gaan in digitale vorm verder. Zondagavond al kun je via Zoom van hun korte verhalen en gedichten genieten. Nu wil je natuurlijk weten hoe je je kunt aanmelden? Dat hoor je van de voorzitter zelf.

Het is weer bieb-time
Er zijn al weer twee weken voorbij. Dus ga zondag maar eens lekker zitten voor het nieuws uit de bibliotheken van Meierijstad. Digitale bronnen, de filmbieb, herinneringskoffers, de BoekenBezorgDienst. Sonja van den Heuvel heeft je veel nieuwtjes te vertellen.

Waar gaat het over?
Knock knock, who’s there? El Condor Pasa? All kinds of everything. Snap jij ‘m? Misschien heeft het iets met muziek te maken. Want we draaien natuurlijk weer een boel fijne plaatjes uit de jaren ’60, ’70 en ’80. En laten we het Meierijs verhaal van Antoon Buiting niet vergeten. Waar hij deze keer over vertelt? Zondag krijg je het antwoord op al die vragen. Luisteren dus! En als je niet kunt wachten, breng dan alvast een bezoek aan onze podcast.