Met Thuispoort staan huurwoningen voortaan gebundeld op één website (Video)

MEIERIJSTAD - Wie in de regio zoekt naar een beschikbare huurwoning zal die vanaf vandaag tijdelijk niet kunnen vinden op de website van de eigen wooncorporatie. Maar niet getreurd. Woensdag 15 mei gaat de nieuwe website Thuispoort online.

Op die website staan de beschikbare huurwoningen van acht woningcorporaties. Het gaat om Area, Joost, Mooiland, BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, Zayaz, Woonveste en Woonmeij. “We zijn er hartstikke blij mee”, zegt Jan van Vucht, directeur van Area Wonen. Want Thuispoort, dat kosteloos is, neemt volgens de directeur veel ongemak weg voor huurders en woningzoekenden. “Voor de woningzoekende willen we het zoeken zo gemakkelijk mogelijk maken. We zagen regelmatig dat woningzoekenden zich bij verschillende woningcorporaties inschreven. Dat maakt het best ingewikkeld.”
Daarom hoeven huurders en woningenzoekenden zich voortaan niet meer in te schrijven bij verschillende corporaties, maar bij één website: Thuispoort.nl. Wie al ingeschreven staat bij een van de aangesloten corporaties neemt de wachttijd mee naar Thuispoort.

Schuiving wachtlijst
Dit kan volgens Van Vucht wel voor enige beweging zorgen op wachtlijsten. Want door het bundelen van woningaanbod, worden ook de wachtlijsten samengevoegd. Concreet kan dit bijvoorbeeld betekenen dat iemand die bij Area ingeschreven staat voor een woning in Uden en op plek 50 staat ineens een paar plekken zakt door de samenvoeging van de wachtlijsten.

Volgens Van Vucht heeft dit verhaal twee kanten. “Doordat je in Uden wachttijd hebt opgebouwd, kom je nu bijvoorbeeld in Schijndel sneller aan de bak. Daarmee middel je het mooi uit is onze verwachting.” Bovendien merkt Van Vucht dat de woningmarkt lokaal is, want mensen willen vaak in hun eigen gebied blijven wonen.

De nieuwe website Thuispoort is actief vanaf woensdag 15 mei. Wie al bij een van de woningcorporaties is ingeschreven, krijgt informatie om de inschrijving bij Thuispoort te activeren. Hierbij gaat geen wachttijd verloren.