Met talkshow gaat langgekoesterde wens Omroep Meierij in vervulling

MEIERIJSTAD - ‘Bakker en buurten’ is de titel van de nieuwe talkshow die Omroep Meierij vanaf vandaag maandelijks gaat uitzenden. Michiel Bakker (Sint-Oedenrode) is presentator van het programma, waarin actuele zaken op het gebied van politiek, economie en cultuur aan bod komen.


Zo is er in de eerste aflevering, die vanaf woensdag 1 september elk oneven uur te zien is op Omroep Meierij TV, aandacht voor de samenwerking die de drie actiegroepen tegen windturbines en zonneparken met elkaar zijn aangegaan.


Handen af van Wijboschbroek, Bescherm de Rooische Heide en Lijnrecht tegen zon en wind gaan gezamenlijk proberen om het proces van besluitvorming over dit soort zaken zo goed mogelijk te begeleiden en ervoor te zorgen dat inwoners van Meierijstad die hierin geïnteresseerd zijn ook daadwerkelijk op een goede manier bij dat proces kunnen worden betrokken.


En als eerste activiteit gaan de drie actiegroepen daarom op 9 oktober een fietstocht organiseren waar op diverse plaatsen informatie zal worden gegeven over alle plannen.
 
Danny Vera

In de eerste editie van ‘Bakker & Buurten’ vertelt de Veghelse singer-songwriter John Verhoeven hoe hij de corona-tijd als een rollercoaster heeft beleefd en dat past ook bij zijn betrokkenheid bij het lied ‘Rollercoaster’ van Danny Vera.


Want John Verhoeven schreef daarvoor samen met Danny Vera de muziek. En die laatste kondigt aan zeker vaker te willen samenwerken met John Verhoeven.


Voldoende vaklieden

Berco-directeur Berry van der Velden vertelt hoe hij, als bestuurslid van het Platform Ondernemend Meierijstad, bezig is om te kijken hoe het bedrijfsleven in Meierijstad kan zorgen voor voldoende vaklieden. Want het tekort aan vaklieden gaat veel bedrijven in Meierijstad grote problemen opleveren.


Omroep Meierij maakt de nieuwe talkshow, die steeds op de eerste woensdag van de maand zal worden uitgezonden en de avond ervoor wordt opgenomen in de hal van ’t Spectrum in Schijndel, in samenwerking met de huis-aan-huis bladen.


Corona herdenking

Wisselend zullen de hoofdredacteuren van de Mooi Rooi Krant, de Mooi Schijndel Krant en de Stadskrant Veghel aanschuiven om het nieuws in Meierijstad te duiden. En in de eerste editie van ´Bakker & Buurten’ is dat Jeroen van de Sande van de Mooi Rooi Krant die aankondigt dat er plannen zijn om in Meierijstad een jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst te gaan organiseren voor de vele corona-slachtoffers die Meierijstad telt.


Maaike Widdershoven

De talkshow wordt muzikaal afgesloten door musical-zangeres Maaike Widdershoven uit Keldonk die de actualiteit nog eens zingend onder de loep neemt.


‘Bakker & buurten’ is elk oneven uur te zien bij Omroep Meierij TV.Voor wie liever online kijkt sluiten we het programma bij.