MET maatschappelijke ervaring tel je mee (video)

VEGHEL - Maandag 20 september werden op de Noordkade de eerste certificaten uitgereikt aan jongeren die ervaring opdeden in een MET-project, een soort maatschappelijke stage. MET staat voor Maatschappelijke ErvaringsTijd. De jongeren mogen zelf hun project vormgeven en worden ondersteund door een zogenaamde MET-maat.

Ervaring
"Als MET-maat help ik jongeren door hen te begeleiden bij het behalen van hun doelen," zegt één van de begeleiders. "Tijdens de werkgroep heb ik kunnen ervaren hoe zo’n project in elkaar zit en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast heb ik een nieuwe ervaring opgedaan hoe ik iemand kan begeleiden."

Europass
Wanneer de jongeren hun MET succesvol hebben afgerond krijgen de jongeren een Europees erkend certificaat. Dat zijn tot nu toe in totaal zo’n 40 jongeren in de regio Veghel, Uden en Oss. Met dat certificaat kunnen ze gemakkelijker werk of een stage krijgen in Nederland of in andere Europese landen.

Stichting Alexander
Het project is een initiatief van de landelijke Stichting Alexander die met hun projecten gericht zijn op het vergroten van de kennis en de vaardigheden van jongeren, zodat zijzelf de wegen vinden en (beter) in staat zijn beleid en uitvoering van het beleid te beïnvloeden en mede vorm te geven.

Meedoen?
Wil jij ook Met-maat worden of zelf een MET doen kijk dan op www.projectmet.nl